Booking Medicals size dünyanın en kaliteli hizmetini sunuyor.

Diş Beyazlatmanın En Etkili Yolları 2022

İçindekiler

DİŞ BEYAZLATMA

Diş beyazlatma, zamanla beyazlığı kaybolmuş, rengi sararmış olan dişleri eski görüntüsüne kavuşturmak için uygulanmakta olan bir beyazlatma yöntemidir. Dişlerin mine tabakasında oluşan aşınma sebebiyle bu tabaka zaman içerisinde gözenekli bir yapıya sahip olmasına sebebiyet verir. Yoğun olarak kahve, sigara, çay benzeri ürünlerin tüketilmesi ve bu ürünlerin aşınmış olan dişin mine tabakasını boyayıcı etkiye sahip olmaları insanların bu durumdan rahatsız olup çeşitli beyazlatma yöntemlerine başvurmaktadırlar. Beyazlatma için insaların çoğu ilk etapta diş beyazlatıcı ürünlere yönelmektedirler. Beyazlatma jeli, boyama işlemi, beyazlatma bandı, diş beyazlatma makinesi, doğal yöntemlerle beyazlatma gibi şeyler araştırmaktadırlar. Bu yöntemler kesinlikle sağlıklı yöntemler değillerdir.

Doğal diş beyazlatma işlemi hekim tarafından gerçekleştirilmelidir. Doktor onayı olmadan internetten veya eczanelerde satılan beyazlatma bandı, beyazlatma jeli, diş boyası gibi şeyler alınıp kullanılmamalıdır. Diş beyazlatma jelleri, boyama ve beyazlatma bandları dişlerinize kalıcı zararlar verebilir. Doktor kontrolünde gerçekleşen diş beyazlatma işlemi en etkili beyazlatma yöntemidir. Beyazlatma işlemi evde bilinçsizce yapılmamalıdır.

Diş beyazlatma işlemi nedir buna cevap verdiğimize göre, diş nasıl beyazlatılır, beyazlatma ilacı var mı, beyazlatma zararlı mı, diş beyazlatma ne kadar, dişlerimi nasıl beyazlatabilirim gibi sorulan sorulara cevaplar vereceğiz.

Diş Beyazlatma
diş beyazlatma, diş beyazlatma fiyatları

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İki çeşit beyazlatma işlemi vardır bunlar, ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak geçmektedir. Diş beyazlatma işlemi zararlı değildir fakat bu işlemden önce diş taşlarının temizlenmesi gerekir ki beyazlatma sağlıklı bir şekilde yapılsın. Beyazlatma işleminden sonra beyazlık 4-5 yıl gibi bir süre devam eder fakat çay, kahve ve sigara kullanımına göre bu süre değişir.

İKi çeşit beyazlatma şekil olduğunu söylemiştik ve her iki beyazlatma türünde de öncelikle hastanın ağız içi muayenesi yapılır, herhangi bir engel oluşturabilecek durum yoksa hangi beyazlatma yönteminin en uygun olduğuna karar verilir. Şimdi ise bu yöntemlerden bahsedelim.

DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Diş beyazlatma yöntemleri farklılıklar göstermektedirler. Diş beyazlatan uygulama işlemleri ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma işlemleri olarak ikiye ayrılır.

EV TİPİ DİŞ BEYAZLATMA NEDİR?

En çok tercih edilen beyazlatma yöntemlerinin başında gelen diş beyazlatma yöntemi ev tipi diş beyazlatmadır. İşlemden önce yapılan muayeneden sonra ev tipi beyazlatmaya karar verildiyse, dişlerin ölçüsü alınır ve bu dişleri tam saracak şekilde laboratuvarda ince ve dişleri tam saran şeffaf plaklar hazırlanır. Hasta bu plakları hekiminin tavsiye ettiği şeklide ve miktarda jel uygular ve plak dişlerin üzerine oturtulur. Beyazlatma jelinin diyetlerine zarar vermemesi için plaktan taşan jeller nemli bir pamukla silinmelidir. Yaklaşık 6 saat bekleme süresi vardır. Uygulama süresince düzenli olarak kullanmak tedaviden alınabilecek verimi maksimum seviyeye çıkarır. Bu yöntem evde diş beyazlatma değildir, klinikte yapılması gereken bir yöntemdir. Evde diş sağlını korumak ve beyazlığını kaybetmemek için diş bakım seti kullanmanızı tavsiye ederiz.

OFİS TİPİ DİŞ BEYAZLATMA NEDİR?

Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan beyazlatma yöntemidir. Diş beyazlatma uygulamaları arasında en çok rağbet görenlerdendir. Dişler kurutulduktan sonra beyazlatma jelinin diş etlerine zarar vermemesi için uygulamadan önce diş etlerine koruyucu jel sürülür ve ışık vasıtası ile dondurulur. Ardından beyazlatma jeli dişlerin ön yüzeyine eşit miktarda dağıtılır. Bu jeller yaklaşık 30dk diş üzerinde kalır. Bu jellerin ışık ile aktive olan ve olmayan üzere iki çeşiti vardır. Işık ile aktive olanlarda bu süre boyunca dişe ışık tutulur, ışık kaynağı olarak çoğunlukla lazer tercih edilir. Işık ile aktive olmayanlar da ise ışık utulması süreyi kısaltacağı için tercih edilebilir.

Ofis tipi beyazlatmada son yıllarda geliştirilen bir çok farklı ürünler arasında en çok tercih edilen ikili jel uygulamasıdır. Bu sistemde dişi beyazlatan ve dişi güçlendiren olmak üzere iki farklı jel uygulanır. Bu sistem ile tek seansta ağrısız diş beyazlatma mümkündür.

Anında diş beyazlatma işleminin etkisinin görünebilmesi için, beyazlatma işleminden sonra 48 saat boyunca boyar madde içeren çay, kahve ve sigara gibi yiyecek içecekler tüketilmemelidir. İşlemden sonraki 48 saat boyunca beyazlatma ilemi devam etmektedir, boyar madde bu süreci olumsuz etkileyecektir. Diş beyazlatma sonrasında dişlerde hassasiyet oluşabilir fakat bu hassasiyet yoğun bir şekilde oluşuyor ise flor uygulaması da yapılabilir. Hızlı bir beyazlatma için ofis tipi diş beyazlatma işlemi tavsiye edilebilir.

Diş Beyazlatma

İNTERNETTE SATILMAKTA OLAN DİŞ BEYAZLATMA ÜRÜNLERİ KULLANILABİLİR Mİ?

İnternette satılmakta olan bu ürünlerin, doktor tavsiyesi olmadığı ve içeriklerinin doğruluğu kesin olmadığı için kullanılması tavsiye edilmez. Çoğunlukla diş beyazlatma bantları, beyazlatma jelleri ve boyalardan oluşan bu ürünler içerdikleri kimyasallar sebebiyle dişlerin hassaslaşmasına ve hatta ilerleyen zamanlarda diş kayıplarına yol açabilecek kadar sorunlar oluşturabilmektedirler.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Ev tipi diş beyazlatma ile evde beyazlatma karıştırılmamalıdır. Ev tipi diş beyazlatma hekim gözetiminde yapılan ve kontroller sağlandıktan sonra başlanan bir yöntemdir. Evde beyazlatma ise çoğunlukla internette yer alan, çoğunlukla bilimsel araştırma temellerine dayanmayan kulaktan dolma yöntemlerdir. Bu yöntemlerin başında karbonat ve limon gelmektedir ve hatta bazı sitelerde karbonat ve limonun beraber kullanılması önerilmektedir.

Karbonatın ufak ve tanecikli yapısı gereği diş minesi aşındırabileceği su götürmez bir gerçektir. Limonun ise asitli yapısı tıpki karbonatta olduğu gibi aşındırıcıdır. Bu uygulamalar dişleri beyazlatmaktan ziyade diş minesinin aşınması sebebiyle daha beyaz gözükmesine sebebiyet vermektedirler. Kısa dönemde diş hassasiyetine sebebi olabileceği gibi bilimsel yöntemlerden çok daha kısa sürede yeniden dişin renginin sararmasına yol açacaklardır. Bu yöntemlerin kullanılmasından kaçınılmalı ve bir hekim tarafından gerekli kontrollerin yapılması ardından sizin için en doğru tedavi yöntemini seçmenizi tavsiye ederiz.

DİŞ BEYAZLATMA ÖNCESİ NELER YAPILMALIDIR?

Diş beyazlatma işlemi öncesinde hastaların bir takım hazırlıklar yapması gerekir. Bu hazırlık süreci bir hekim tarafından belirlenecek ve yönetilecek bir süreç olmalıdır. İşlem öncesinde mevcut bulunun diş ve diş eti problemleri çözüme kavuşturulmalıdır. Örneğin öncelikle dişlerde çürük varsa bu tedavi edilmeli ardından beyazlatma işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde beyazlatma jeli çürüğü aşarak dişin derin dokularına geçerek ağır sorunlar oluşturabilir. Sağlıksız olan, diş minesi bozukluğu olan ve üzerinde çatlaklar olan dişlere beyazlatma işlemi uygulanmamalıdır. Ayrıca tedavi öncesinde var ise diş taşı temizliğini yaptırmak da tedavinin daha iyi sonuçlanmasını sağlayacaktır.

DİŞ TAŞI NEDİR?

Diş taşı, diş ve diş etinin birleşimi hattındaki ve dişlerin yüzeyindeki oluşan ve tartar olarak da bilinen tabakadır. Diş eti çizgisi üzerinde oluşan yapılar, diş etlerinde inflamasyona yol açarak hassasiyete neden olabilir ve diş etine zarar verir. Diş taşı hassasiyete sebebiyet verdiği için diş beyazlatma uygulaması öncesinde bunların temizlenmesi gerekir.

Diş Taşı (Tartar) Nedir?
diş taşı temizleme
DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Diş taşı temizliği nasıl yapılır sorusu da sıkça karşımıza çıkan sorulardandır ve diş taşı temizliğinin evde yapılabilecek bir temizlik olmadığı bilinmelidir. Diş taşı temizliği uzman diş hekimleri tarafından diş kliniklerinde yapılır. Çoğunlukla özel el aletleri ve ultrasonik cihazlat ile tartar temizlenir, diş yüzeyinden uzaklaştırılır. Bazı durumlarda lazer cihazlar da kullanılabilir. Plaj ve diş taşları ağızdan uzaklaştırıldıktan sonra İzel cila maddeleri ve fırçalarla diş yüzeyi cilalanır. Diş yüzeyinin pürüzlü yapısı azaldığı için yeni plak oluşumu zorlaşır.

BEYAZLATMA İŞLEMİNİ KİMLER YAPTIRABİLİR?

Diş beyazlatma işlemini diş gelişimini tamamlamış her birey yaptırabilir fakat bunun için uzaman bir doktorun önermiş olduğu süreç takip edilmelidir. Az önce de bahsettiğimiz gibi dişinde çürük olan bir birey beyazlatma işleminde önce çürüğü tedavi ettirmelidir ki beyazlatma işlemi. sağlıklı bir şekilde uygulanabilsin. Kalıcı beyazlatma işlemi porselen kaplama olan dişlerde işe yaramamaktadır. Bu sebeple sağlam ve sağlıklı dişlerin bu işlemden olumlu sonuç alması beklenebilir. Klinikte yapılacak olan beyazlatma işlemi ortalama 80 dk gibi bir sürede tamamlanır.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR?

Lazerli beyazlatma işlemi doktor muayenesi sonucu ve kontrollü yapılırsa ufak sızlamalar dışında herhangi bir ağrı olmaz. Beyazlatma işlemi öncesinde dişte bulunan çürük, diş minesinde aşınma ve diş eti kanaması gibi sorunlar çözülmez ise uygulama sırasında veya sonrasında hasta ağrılar hissedebilir. Özellikle diş minesindeki sorunlar kritik önem taşımaktadırlar. Çünkü mine tabakası dişin en dış ve koruyucu tabakasıdır. Bu tabakanın bütünlüğü bozulmuş ise tedavinin uygulanması doğru olmayacaktır.

BEYAZLATMA SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

  • Beyazlatma işleminden sonraki 2-3 gün boyunca boyar madde içeren gıdalar tüketilmemelidir.
  • İşlem sonrası birkaç gün asitli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı, asitli besinler bu süreçte dişlerde hasara sebebiyet verebilirler.
  • Beyazlatma işlemi sonrasındaki birkaç gün dişler sert fırçalanmamalı, mümkünse yumuşak bir diş fırçası ile nazikçe temizlenme işlemi yapılmalıdır.
  • Yardımıcı ürün olarak beyazlatıcı diş macunu kullanılacak ise işlemden birkaç hafta sonra ve günde bir kere olacak şekilde yapılmalı, diğer fırçalamalara ise normal bir diş macunu ile devam edilmelidir.
  • Dişlerde hassasiyet oluşuyorsa hassasiyet giderici macunlar kullanılmadır.
  • Beyazlatma işlemi sonrasında dişersin durumuna bağlı

Milyon Diş Fırçası Yumuşak Saç Süper İnce Süper Yumuşak Diş Fırçası Yükseltme Sürümü uygun fiyatlı satın alın - fiyat, ücretsiz teslimat, fotoğraflarla gerçek yorumlar - Joom

BEYAZLATMA İŞLEMİ DİŞLERE ZARAR VERİR Mİ?

Beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen bireylerin aklındaki ilk sorulardan biri olan zararlı olup olmadığına verilebilecek en net cevap; işlem iyi bir hekim tarafından yukarıda bahsettiğimiz aşamalar yerine getirilerek, kontrollü ve özen yükümlülükleri sağlandığı sürece dişlere herhangi bir zarar vermeyecektir. Fakat uygulama dişlerin yapısına bakılmadan, mine dokusu zayıf ve çürük dişlere yapılacak olursa dişlere zarar verir.

BEYAZLATMA İŞLEMİ KİMLERE UYGULANAMAZ?

Beyazlatma tedavisinin 16 yaşından daha küçük yaştaki kişilere uygulanması yanlıştır. Bu yaşlarda hastaların pulpa odası ve diş sinirlerinin olduğu bölge geniş boyutlardadır. Beyazlatma tedavisi uygulanması sonrasında pulpa irrite olur ve yüksek hassasiyet meydana gelir. Sonucunda ise kanal tedavisi gerektiren bir durum ortaya çıkar.

BEYAZLATMA İŞLEMİNİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Piyasada bulunan tüm beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebebiyet verir. Sıcak-soğuk sıvılar ve havaya karşı dişlerde oluşan hassasiyet bireylere rahatsızlık verebilir. Bu uygulamanın olağan olan ve normal bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saatlik zaman zarfı içinde geçmez ise beyazlatıcı kullanma işlemine derhal son verilmesi gerekir. Bu tarz hassasiyet duru olduğunda, diş doktorunuzun uygulayacağı florür ve size önermekte olacağı tedavi kremleri bu diş hassasiyetini olabildiğince azaltacaktır. Hassasiyet durumunu daha aza indirmek için diğer bir alternatif olarak ise içinde potasyum nitrat mevcut bulunan diş macunlarının kullanımı olabilir. Beyazlatma işleminin herhangi bir zararı var mı diye soracak olursanız, herhangi bir zarar olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu işlem dişlerinizde kalıcı bir zarar veya yapısal bir değişikliğe yol açmaz.

BEYAZLATMA İŞLEMİ FİYATLARI?

Beyazlatma işleminin ücretleri de hastalar tarafından sık sık sorulan bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Fiyatlar dişin yapısı, durumu, hassasiyet derecesi, tedavi yöntemi gibi etmenlere göre değişiklik göstermektedir. Diş temizleme ve beyazlatma fiyatları yurtdışında oldukça yüksek meblağlara ulaşabilmektedir.

BEYAZLATMA İŞLEMİ FİYATLARI TÜRKİYE?

Türkiye’de beyazlatma işlemleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça müşteri çekmektedir. Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran sebepler ucuz olması, deneyimli hekimler, modern hastane ve ekipmanlar ve tedavi sürecinde ülkeyi gezebilmeniz olarak sıralanabilir. Ortalama diş beyazlatma fiyatı 200-400$ arası değişmekte olup birkaç günlük bir seyahatle hem dişlerinizi ilk günki beyazlıklarına kavuşturabilir hem de ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Türkiye’de beyazlatma işlemiyle ilgili daha fazla bilgi almak için buradan bize ulaşabilirsiniz. Daha fazla sağlıkla ilgil içerik ve Türkiye’de tedavi ile alakalı bilgi edinmek için sitemizdeki diğer yazılara da göz atabilirsiniz.

 

Yorum yapın

İletişime Geç!
Tedavi için ücretsiz fiyat teklifi
Tedavi için ücretsiz fiyat teklifi alın!