Diş Köprüsü Nedir?
Diş köprüsü çok sık tercih edilen tedavilerdir. Zamanla dişler çeşitli sebeplere bağlı olarak aşınabilir ve ardından dökülme yaşanabilir. Çocukluk çağlarında son derece normal karşılanan diş dökülmesi yetişkinlikte normal karşılanmaz. Dişler sindirim sisteminin önemli parçalarından biridir. Çünkü eksik dişlerle yemek yemek hem çok acı verir, hem araya kaçan yemek artıkları çok rahatsızlık hissettirir. Bununla birlikte konuşma bozukluğu ve estetik açıdan kötü görünüm de verir. Pek çok kişi kırık ya da eksik dişi olduğunda gülümsemekten ve dişlerini göstermekten kaçınır. Bu nedenle diş köprüsü oldukça önemli bir tedavidir.
Diş Köprüsü Hangi Tedavileri İçerir?
Diş köprüleri eksik dişlerin tedavi edilmesini kapsar. Eksiklik durumunda köprü görevi gören dişler sağlam olan dişledir. Diş köprüsü planlayan hastalarda sağ ve sol tarafından birer tane sağlam diş bulunmalıdır. Hem sağ hem sol tarafından sağlam dişi olmayan kişilerin bir tane de sağlam dişi olsa yeterlidir. Sağlam diş olmasındaki amaç köprü dişin komşu dişlere sabitlenmiş olmasıdır. Tek sağlam dişle de tedavi olabilirsiniz fakat iki diş her zaman daha çok dayanıklılık gösterir.
Çok farklı çeşitlerde diş köprüsü bulunmaktadır. Bunlardan biri geleneksel köprüdür. Bu tedavi en yaygın kullanılan tedavidir. Metale kaynaklanmış seramik ya da porselen diş kullanılır. Bir diğer tedavi yöntemi konsol köprüsüdür. Bu köprü tedavisi köprünün yerleştirildiği boşluğun yalnızca tek tarafında dişin olması halinde kullanılır. Üçüncü ve son olan köprü çeşidi de Maryland köprüsüdür. Bu köprü tipinde metal iskelet içerisinde porselen diş ve mevcut dişlere tutunması için bir kanat bulunur.
Kimlere Diş Köprüsü Uygulanır?
Diş köprüsü tedavisi için herkes bir aday değildir. Diş köprüsü tedavisine aday olmak için gerekli şartlar şu şekildedir;
- Bir ya da birden çok eksik diş bulunması,
- Ağır enfeksiyon olmaması, iltihap bulunmaması ve diğer ağır hastalıklara sahip olmamak,
- İyi bir ağız sağlığına ve hijyenine sahip olmak,
- En az bir tane sağlam diş bulunması

Diş Köprüsü Tedavisi Riskli midir?
Pek çok cerrahi girişimde olduğu gibi diş köprüsünün de kendi çapında riskleri mevcuttur. Tamamen risksiz bir işlem diyemeyiz. Diş köprüsünden risk almamak için veya minimum risk ile tedaviyi atlatmak için güvenilir kliniklerden ve uzman hekimlerden randevu almak gerekir. Bunun için hekim yorumlarını değerlendirebilir, bütçenize uygun olanını seçebilirsiniz. Diş köprüsü riskleri aşağıdaki gibidir;
- Kötü oturan köprüler diğer dişlerin çürümesine sebep olabilir.
- Apareyi tutmak için sağlıklı dişlerden faydalanılır.
- Destekleyen dişler sağlam değilse restorasyon çökme yapabilir.
- Uzun vade sonrasında değişme görülebilir.
Bu riskler ile karşılaşmak istemiyorsanız Türkiye’de diş köprüsü tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizlere güvenilir ve uygun fiyatlı klinikleri bulmanız doğrultusunda yardımcı olacağımızı bilmenizi isteriz. 7/24 danışmanlık hizmeti almak için bize irtibat numaramızdan ulaşabilirsiniz.